Raasay Hall

While at Dualchas Architects Photography by Andrew Lee

This project was won in a limited design competition. The brief asked for a full size badminton court which was also the school gym, a meeting room, a more informal meeting space on the landing, an art room, an outdoor store, a kitchen, office and showers and WCs.

It was designed to take advantage of the sloping site and to avoid a lift with 2 entrances one at the back from the car park and one at the bottom at the entrance to the new hall. It is a simple steel framed structure with an insulated corrugated metal skin. The walls and roof are clad in untreated larch grown in Scotland.

Its success is in the community’s enthusiastic use for dances, music, sports, theatre with smaller meetings and groups in the ancilliary rooms. Unusually for a village hall built on a very tight budget it is flooded with light and captures views over the Sound to Skye.