Colbost

While at Dualchas Architects Photography by Andrew Lee

This house was built for a family of 5 and their many friends. It was designed as a response to an old perfectly plain black shed nearby and to compliment the clients’ sister’s house next door which is a traditional looking white house.

The house is a group of buildings set around a courtyard with the main living spaces to the front and the bedrooms to the rear stacked on top of each other. The wood store/heat pump enclosure and the large storage shed form the other sides of the courtyard. For a relatively large house it appears quite discreet against the black rock face behind.

“We greatly enjoyed our interaction with Mary throughout the design and building of our home… We would heartily recommend her services to anyone wishing to build a new home…”