Bridge of Earn


The existing building is the centrepiece of a farm which our client has carefully restored over the past decade, including the addition of a large wildflower meadow and kitchen garden.
We were asked to help form a stronger connection between the farmhouse and garden, increase the accommodation and address a history of rising damp in parts of the building.
The proposal includes replacing a series of old rear extensions with a new two-storey structure, connected to the retained building by a glazed link corridor. Traditional scale and proportions complement the existing without reverting to pastiche.
The new extension is lowered by half a meter in deferance to the original building and to meet the garden level.Large windows provide views across Strathearn to Ben Vorlich in the distance.